В Івано-Франківську ученицю ліцею не допустили до уроків через відсутність форми. У департаменті освіти та науки розпочали розслідування

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську в ліцеї імені Івана Пулюя ученицю не допустили до уроків за нібито неналежний зовнішній вигляд.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

У департаменті освіти та науки міської ради перевіряють таку інформацію.

Це підтвердила директорка департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Вікторія Дротянко.

За словами мами дівчини Ольги Ярошевич, 28 серпня, класний керівник повідомив батьків про офіційний дрес-код в навчальному закладі.

“Обґрунтувавши причину чому моя донька не буде його дотримуватись, отримала відповідь про білий верх та чорний низ.
Моя доня одягнула те, що є у наявності, але для закладу цього мало, має бути діловий стиль”, — розповідає Ольга Ярошевич на своїй Facebook-сторінці.
Нагадаємо, що у 2019 році Президент України скасував Указ №417/96 від 12 червня 1996 року “Про шкільну форму для учнів середніх закладів освіти”.
Саме цей документ колись встановлював обов’язковість шкільної форми для учнів закладів загальної середньої освіти, а також постановляв, що Кабмін має вибрати й затвердити зразки шкільної форми.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.