Прем’єр Британії наступного тижня зустрінеться з Байденом у Білому домі, говоритимуть і про Україну

Новини, Політика

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер наступного тижня вдруге за час перебування на посаді зустрінеться з президентом США Джо Байденом у Білому домі; лідери планують говорити у тому числі про підтримку України.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Українську правду.

Як пише “Європейська правда”, про візит повідомила пресслужба Білого дому.

Візит Стармера запланований на 13 вересня. Це буде друга зустріч Байдена і Стармера у Білому домі відтоді, як Стармер заступив на посаду прем’єра після перемоги лейбористів на виборах.

“Лідери проведуть грунтовні дискусії про низку глобальних питань спільного інтересу, у тому числі про продовження твердої підтримки України, яка обороняється від російської агресії, забезпечення звільнення заручників та угоди про перемир’я для завершення війни у Газі, захист міжнародного судноплавства у Червоному морі від атак підримуваних Іраном хуситів, роботу над вільним і відкритим Тихоокеанським регіоном”, – повідомили у комюніке.

Також Байден і Стармер говоритимуть про двосторонню співпрацю для підвищення безпеки ланцюжків постачання та про кліматичні питання.

Ймовірно, однією з тем розмови лідерів стосовно підтримки України буде зняття обмежень на далекобійні удари західною зброєю вглиб території Росії.

Наприкінці серпня британські ЗМІ з посиланням на джерела писали, що Лондон підтримує ідею ударів Storm Shadow по Росії, але боїться проблем зі США.

Міністр оборони України Рустем Умєров підтвердив, що під час зустрічі з високопосадовцями США передав список цілей, які Київ хоче уражати американськими далекобійними ракетами ATACMS.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 263

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.