Комунальники з Івано-Франківська вкотре відправились на схід для зведення фортифікаційних об’єктів (фото)

Кримінал, Суспільство

Працівники комунальних підприємств Івано-Франківська знову відправляються на схід України для зведення фортифікаційних об’єктів.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Комунальні служби Івано-Франківська продовжують надавати суттєву підтримку українським захисникам. Нова група працівників місцевих підприємств вирушила на схід країни для будівництва захисних та фортифікаційних споруд. Ця поїздка стала черговим етапом у тривалій історії допомоги франківських комунальників обороні України, йдеться на сайті міського голови Руслана Марцінківа.

Серед учасників місії є як досвідчені волонтери, так і ті, хто вперше бере участь у такій поїздці. Ігор Ніселовський, водій КП “Електроавтотранс”, вирушає на схід вже вшосте.

“Дерев’яні конструкції робили, бетонні конструкції, окопи робили. Тяжка, в нас завжди тяжка праця. Працювали без вихідних, на спеці, під обстрілами. Хтось мусить це робити. Як не ми, то хто?”, – поділився досвідом Ігор Ніселовський.

Роман Орловський з “Комфортного дому” підкреслює важливість командної роботи та дружньої атмосфери:

“Це вже моя 5-та поїздка. Настрій хороший, бо більше половини колективу – це старі друзі, з якими ми вже пройшли багато. Є кому довірити, при будь-яких обставинах я знаю, що ці хлопці поведуть себе достойно”.

Для когось це вже п’ята чи шоста поїздка, після ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС та будівництва захисних споруд на Донеччині. Хтось вирушає у таку поїздку вперше. Микола Малецький з ЛРЗ впевнений, якщо вмієш та знаєш як – треба робити. Особливо в час, коли допомога вкрай необхідна нашим захисникам.

“Зараз ми живемо в такий час, що нам усім страшно. Але, кажу, кожен обходиться, як може і все-одно хлопцям треба допомагати. Кожен як може, так і допомагає, кожен виконує свою роботу”, – впевнений начальник колісного цеху Локомотиворемонтного заводу Микола Малецький.

Попри те, що у більшості комунальних підприємств є чимало вільних вакансій через брак кадрів, а попереду ще опалювальний сезон, франківські комунальники таки зібралися у поїздку на схід. Директор Департаменту інфраструктури каже, до осінньо-зимового періоду місто підготують. Відмовити у допомозі захисникам на передових позиціях неможливо.

“Дякуємо нашим працівникам, що знову зголосилися на цю поїздку, тому що бажаючих не так вже і багато. І нам зараз дуже сильно потрібні працівники так само і в Івано-Франківську, тому що іде активна підготовка до опалювального сезону”, – зазначив Михайло Смушак, заступник міського голови та директор Департаменту інфраструктури.

У чергову поїздку на схід будувати фортифікаційні споруди для наших захисників вирушили працівники КП «Муніципальна дорожня компанія», «Теплокомуненерго», Івано-Франківськводоекотехпром», «Полігон – ТПВ», «Ритуальна служба», «Електроавтотранс», «Комфортний дім», КП «Благоустрій», Локомотиворемонтний завод, і, власне, працівники відомчого Департаменту інфраструктури.

За весь час проведення таких поїздок, понад 300 комунальників Івано-Франківська долучилися до робіт із будівництва захисних об’єктів. Ще понад 300 працівників виконавчого комітету та комунальних підприємств громади вступили до лав Збройних сил України. На жаль, дев’ятеро з них загинули, захищаючи країну.

Міський голова Руслан Марцінків високо оцінює роботу франківських комунальників:

“Франківців дуже хочуть, кажуть, що якісно роблять. Не формально підходять, хлопці розуміють, що в тих окопах, які вони побудують, завтра буде брат, сват, рідний, односельчанин, тому вони підходять до цього з душею.”

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.