П’ятнадцяти сиротам з Медині допомогли волонтери з Голиня, Брошнева-Осади, Києва та Хмельницького (фото)

ДІТИ, Новини, Суспільство

У середу, 11 вересня, волонтери із Калущини відвідали уже четвертий сиротинець з початку року. Цього разу в Медині, що біля Галича. У цьому закладі минулого разу побували п’ять місяців тому. Для потреб п’ятнадцяти дітей тепер було зібрано понад 22 тисяч гривень, а також багато речей та продуктів від небайдужих людей.

Про це розповіла ініціаторка чергової поїздки, волонтерка із села Голинь Калуської громади на Івано-Франківщині Іванна Коцан, інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на «Вікна».

«Спочатку думала, якщо люди пожертвують хоч трошки грошей, то головне купити ліки, бо дітки хворіють, а коштів, які виділяє держава, на всіх не вистачає. Завдяки небайдужим людям нам вдалося купити: замальовки, зошити для малювання, фарби, олівці, пральні порошки, засоби гігієни, побутову хімію, солодощі, піци, соки, кавуни, синьо-жовті кульки».

Збирали потрібне два тижні. На наступний день після допису Іванни Коцан голинянин Андрій Максимович привіз памперси, канцелярію, побутову хімію. Багато ліків, білизни, шкарпеток, піжам привезла з Калуша Олена Лазаришин. Наталія Дарійчук з киянами зібрала і надіслала білизну, шкарпетки, нічні сорочки. Долучилися фруктами та солодощами дівчата з команди Вікторії Лагойди зі «Шкільного Батальйону» (селище Брошнів-Осада). Голинянка Мар’яна Дячук з Хмельницького відправила «Новою поштою» взуття, одяг, речі для школи». Таким чином люди з різних куточків України допомогли сиротам.

Іванна Коцан дякує Богу за небайдужих, які трапляються їй на шляху. В тому числі жінкам та команді Андрія Потапова за те, що допомогли усе посортувати.

«Один в полі не воїн. Усе ми можемо зробити, але тільки згуртувавшись. Дуже хотілося потішити дітей, щоб вони відчули, що не самі у цьому жорстокому світі. В результаті вони буди щасливі й ми, відповідно, також. У нас залишились гроші та одяг, які плануємо використати у жовтні, коли знову збиратимемось до діток».

Нагадаємо, попередньо цього року голинські волонтери відвідали три сиротинці, зокрема, на початку серпня — у Крихівцях.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 263

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.