Майстер лісу сплатить 17000 штрафу за ухилення від огляду на стан сп’яніння

Кримінал, Новини, Суспільство

На Прикарпатті оштрафували майстра лісу на 17 тисяч гривень.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на повідомлення пресслужби Долинського районного суду Івано-Франківської області.

Суд притягнув до відповідальності за ч.1 ст. 130 КУпАП старшого майстра лісу ДП «Ліси України», який о 01:30 год 20 серпня цього року в селі Старий Мізунь Калуського району, керуючи транспортним засобом марки «Skoda Roomster», з ознаками алкогольного сп’яніння, відмовився від проходження огляду для визначення стану алкогольного сп’яніння на місці зупинки.

Як зазначають, правопорушник в судовому засіданні пояснив свою поїздку в комендантську годину необхідністю виявлення незаконних рубок, які, в тому числі трапляються вночі, а відмову пройти огляд на стан сп’яніння – недовірою до приладу «Драгер», який був у працівників поліції. Просив провадження в даній справі закрити.

Попри невизнання самим лісівником, суд дійшов висновку, що його вина у вчиненні адміністративного правопорушення доведена дослідженими в судовому засіданні доказами, зокрема, відеозаписом зі службової камери поліцейського, на якому чітко відображена відмова від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та в медичному закладі, а також зізнання працівнику поліції, що він вживав спиртні напої.

Суд наклав стягнення на правопорушника у вигляді штрафу 17 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рік. Також він має сплатити судовий збір в розмірі 605,60 гривень.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 263

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.