Заплив на каяках. У Бурштині на Франківщині відбулися змагання серед ветеранів війни (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Суспільство

На Бурштинському водосховищі, що на Івано-Франківщині, провели змагання на каяках серед ветеранів російсько-української війни. Турнір присвятили до дня міста. До запливу доєдналися 16 колишніх військовослужбовців.

Про це  розповів співорганізатор змагань Володимир Борисов, інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

За його словами, заплив на каяках Бурштинським водосховищем здійснили чотири команди, у кожній з яких — по чотири учасники. Це — ветерани російсько-української війни з Галича, Добротвора, Бурштина та учасники бойових дій, які працюють на Бурштинській теплоелектростанції.

“Ветерани, які повертаються зі зони бойових дій, здебільшого закриваються в собі, переживають весь негативний досвід, який вони здобули на війні. Тому з’явилася ідея об’єднатися, поспілкуватися”, — говорить Володимир Борисов.

Заплив на каяках, Бурштин, ветерани ЗСУ, Івано-Франківщина
Заплив водосховищем здійснили ветерани російсько-української війни з Галича, Добротвора, Бурштина. Суспільне Івано-Франківськ

Співорганізатор змагань додає: досвіду таких запливів в учасників досі не було.

Михайло Медвідь — один з тих, хто взяв участь у змаганнях. Він отримав на фронті поранення, потім демобілізувався. Заплив на каяках Михайло Медвідь називає цікавим та корисним для емоційного розвантаження.

“Люди, які повернулися з війни, мусять пройти реабілітацію. Особливо — психологічну, бо фізична — це рани позагоювалися, і ти ніби здоровий. Але на психологічному рівні сняться сни. Тому коли ти відпочиваєш — голова теж відпочиває. Вода забирає все те, що ти пережив на Сході. Воно відходить, і ти забуваєш про це”, — говорить Михайло Медвідь.

Заплив на каяках, Бурштин, ветерани ЗСУ, Івано-Франківщина
Михайло Медвідь: “Плавання на каяках — цікавий та корисний вид спорту для емоційного розвантаження”. Суспільне Івано-Франківськ

Як правильно тримати весло, сидіти, гребти й повертати, ветеранам-учасникам розповів тренер Сергій Ворона. Він каже: не зважаючи на дебют, військовослужбовці вправно долали перешкоди.

“Це — дуже потужна подія і для жителів нашого міста. Це, по-перше, їхня реабілітація. Це — відпочинок для наших військових, які дають змогу нам жити”, — каже Сергій Ворона.

Зі слів співорганізаторки запливу на Бурштинському водосховищі Тетяни Лижечко, у змаганнях перемогла команда ветеранів з Бурштинської громади.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 263

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.