У Тисмениці відкрили меморіальну дошку бійцю Роману Конарському

Новини, Суспільство

Сьогодні, 17 вересня, в Тисмениці, що на Івано-Франківщині, відкрили анотаційну дошку полеглому бійцю Роману Конарському.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на сторінку Тисменицької міської ради.

Меморіальний знак встановили на фасаді народного дому. На відкриття меморіальної дошки бійця прийшли рідні воїна, освітяни, учні, містяни та представники влади. Пам’ять загиблого військовослужбовця вшанували хвилиною мовчання.

Роман Конарський народився 30 листопада 1977 року в Тисмениці, що поблизу Івано-Франківська. Боєць у 1993 році закінчив Тисменицьку загальноосвітню школу I-III ступенів, а в 1996 році — вище професійне училище № 21. Разом з дружиною виховали двох дітей.

Роман Конарський від батька успадкував хист до будівельної справи, разом з ним долучився до будівництва монастиря святого апостола Андрія у Тисмениці.

Чоловік став на захист України у квітні 2022 році. Служив старшим солдатом у підрозділі батареї управління артилерійської розвідки 65 окремої механізованої бригади Збройних сил України. З вересня 2023 року вважався зниклим безвісти.

 

 

Роман Конарський загинув 16 вересня 2023 року під час бойового завдання поблизу села Роботине Запорізької області. Нагороджений посмертно орденом “За мужність” III ступеня.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.