Калуський суд визнав померлим правоохоронця, який зник в зоні АТО десять років тому

Війна, Новини, Суспільство

Востаннє чоловік виходив на зв’язок 27 серпня 2014 року телефоном, після чого жодної інформації про його місце перебування не було. За інформацією, наданою керівництвом підрозділу, де походив службу правоохоронець, він зник безвісти у місті Іловайськ Донецької області.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на “Вікна”.

В Єдиному державному судовому реєстрі оприлюднили рішення Калуського міськрайонного суду від 16 вересня у цивільній справі про оголошення особи померлою за заявою дружини.

Як встановив суд, жінка мотивувала заяву тим, що її чоловік наказом УМВС України в Івано-Франківській області був відряджений з 18 серпня 2014 року до міста Маріуполь Донецької області у складі працівників батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Івано-Франківськ» з метою забезпечення належного виконання завдань, визначених Законом України «Про боротьбу з тероризмом» та несення служби з охорони громадського порядку в районах проведення антитерористичної операції.

Востаннє чоловік виходив на зв’язок 27 серпня 2014 року телефоном, після чого жодної інформації про його місце перебування не було. За інформацією, наданою керівництвом підрозділу, де походив службу чоловік, він зник безвісти у місті Іловайськ Донецької області. За зверненням жінки було відкрито кримінальне провадження від 8 вересня 2014 року. А 15 жовтня того ж року чоловіка оголосили у розшук. Однак досі його місце перебування не встановлено.

Заявниця наголошує, що нею було вжито всіх можливих заходів щодо пошуку її чоловіка, однак на цей час жодної інформації щодо його місця знаходження немає.

«Минув дуже тривалий час після зникнення її чоловіка, майже десять років, проте результати за розшуковими діями відсутні, а також, беручи до уваги участь її чоловіка в бойових діях та потрапляння в «іловайський котел», заявниця вважає, що нею в повній мірі доведено безвісну відсутність її чоловіка. У місці його проживання немає відомостей про місце його перебування протягом більше, ніж три роки, а тому є всі підстави для оголошення його померлим», — зазначено у судовому рішенні.

Батьки зниклого захисника подали до суду заяву, у якій підтвердили, що син працював у міліції і пропав безвісти в 2014 році в зоні проведення АТО і з того часу в них відсутні будь-які відомості щодо нього.

Виходячи з того, що у місці постійного проживання зниклого немає відомостей про місце його перебування вже більше трьох років, суд дійшов до висновку, що є підстави для оголошення його померлим та задовольнив заяву.

При цьому суд вказав на те, що у випадку, якщо фізична особа, яка була оголошена померлою, з’явилася або якщо одержано відомості про місце її перебування, то це рішення суду буде скасоване.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 263

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.