У російського мільярдера конфіскують «Калуський трубний завод»

Кримінал, Новини, Політика

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) ухвалив рішення про конфіскацію активів російського мільярдера та його партнерів, включаючи частки в українських підприємствах. Серед них – “Калуський трубний завод”, що входить до складу російської корпорації “Група Поліпластик”.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Галичиу.

20 вересня 2024 року ВАКС задовольнив позов Міністерства юстиції України щодо застосування санкцій до російського підприємця та двох його бізнес-партнерів. Суд постановив стягнути в дохід держави 9 часток у статутному капіталі різних підприємств, якими опосередковано володіли зазначені особи.

“ВАКС ухвалив рішення стягнути у дохід держави активи щодо яких вказані особи опосередковано можуть вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження, а саме 9 часток статутного капіталу різних підприємств”, – повідомили на офіційній Фейсбук-сторінці суду.

Серед підприємств, які підпадають під дію санкцій, опинились шість українських компаній, включаючи два трубних заводи. Особливу увагу привертає “Калуський трубний завод” (КаТЗ), який є частиною російської корпорації “Група Поліпластик”.

“Група Поліпластик” – це великий промисловий конгломерат, що спеціалізується на виробництві високотехнологічних полімерних труб та композитних матеріалів. В Україні інтереси групи представляють компанії ТД “Євротрубпласт”, “УПГ”, “Рубіжанський Трубний завод”, “Калуський трубний завод”, “Полімертепло-Україна” та “Сучасні трубопровідні системи”.

За даними Офісу Генерального прокурора України, власники “Поліпластику” підтримують агресивну політику Російської Федерації.

“Вони матеріально-технічно забезпечують функціонування окупаційних адміністрацій півострова Крим, беруть участь у розробці композитного матеріалу для вдосконалення зразка стрілецької зброї, яка поставляється на замовлення міністерства оборони РФ. Здійснюють постачання полімерів до підприємств військово-промислового комплексу РФ”, – зазначають в Офісі Генпрокурора.

Співвласниками та керівниками “Поліпластику” є російські бізнесмени Мирон Горіловський та Валентин Буяновський, які також мають статус резидентів Великої Британії. У травні 2023 року Україна запровадила санкції щодо цих осіб.

Варто зазначити, що апеляційна скарга на рішення ВАКС може бути подана учасниками справи або їхніми представниками до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду протягом п’яти днів з дня оголошення рішення.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.