За ігнорування повістки завгосп школи отримав три роки тюрми

Кримінал, Новини, Суспільство

Уродженець Турківщини, що на Львівщині, у січні 2024 року пройшов військово-лікарську комісію та був визнаний придатним до військової служби.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на ГК.

18 січня чоловік отримав але зігнорував повістку, за якою мав прибути на відправку для проходження служби.

Турківський районний суд Львівської області виніс вирок Юрію Цапу, який працює завгоспом у школі Боринської громади, за ухилення від призову на військову службу. Чоловіку присудили три роки позбавлення волі.

У суді обвинувачений свою вину визнав. Чоловік пояснив, що в нього поламався автомобіль, яким він добирався. Не прибув у військкомат, оскільки вирішив не йти проходити військову службу.

Суддя Ростислав Ференц визнав Юрія Цапа винним в ухиленні від військової служби під час мобілізації (ст. 336 ККУ) та присудив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Вирок ще може бути оскаржений в апеляції.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.