Тюремника з Прикарпаття затримали при отриманні “абонплати” від підприємця (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

Працівники ДБР у взаємодії з СБУ затримали керівника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції, яке опікується шістьма областями України. Посадовець за винагороду дозволяв підприємцям «безкоштовно» використовувати ув’язнених у виробництві продукції.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на ВІКНА.

Зокрема, у липні цього року до чиновника звернувся комерсант, який займається заготівлею лісу. Він запропонував налагодити обробку деревини в цеху, що діє на території одного з виправних закладів Львівщини. Посадовець відповів, що підприємець зможе користуватися потужностями цеху та використовувати працю засуджених, якщо платитиме йому від 70 до 100 євро за кожен кубометр обробленої деревини. «Абонплата» з липня по вересень склала понад 2000 євро, повідомляє Державне бюро розслідувань.

Передачу коштів посадовець призначив в одному з кафе у середмісті Львова. Після отримання неправомірної вигоди його затримали правоохоронці та вилучили кошти.

Йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання — до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вивчаються інші факти використання ув’язнених у подібних схемах.

За клопотанням ДБР суд обрав йому запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення 2 мільйонів гривень застави. Також фігуранта звільнено з роботи.

Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура.

Як стало відомо, керівника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Ігоря Тимочка затримали на хабарі 19 вересня.

52-річний Ігор Тимочко очолював управління з листопада 2022 року. Він замінив на посаді колишнього головного львівського тюремника Михайла Дзюдзя, якого засудили до пʼяти років увʼязнення з конфіскацією майна за хабарництво.

На місцевих виборах 2020 року балотувався до Івано-Франківської облради від партії «Слуга народу», однак не пройшов.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.