За державну зраду та колабораціонізм: в Івано-Франківську засудили полоненого бойовика “ДНР”

Війна, Кримінал, Новини

Івано-Франківський міський суд виніс вирок бойовику “ДНР. Так, уродженця селища Бугаївка, що на Луганщині, визнали винним  у державній зраді та колабораціонізмі.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Як йдеться у вироку суду за 18 вересня 2024 року, він добровільно вступив на посаду стрілка до незаконного збройного формування «ДНР» — батальйону спецпризначення «П’ятнашка».

Упродовж 2017-2022 років обвинувачений воював проти України на території Авдіївської промислової зони, в селі Крута Балка Ясинуватського району та патрулював окупований Донецьк.

З 24 лютого 2022 року він брав участь у бойових зіткненнях із Силами оборони України у складі “4 мотострілкової бригади”.

5 червня 2023 року бойовика взяли у полон українські захисники.

Під час судового засідання чоловік повністю визнав себе винуватим. З його слів, він переосмислив своє ставлення до збройної російської агресії та вважає її неправомірною.

“З матеріалами досудового розслідування ознайомлений, їх не оспорює, у вчиненому щиро кається, просить не досліджувати усі докази, а обмежитися його допитом”, — йдеться у рішенні суду.

Відтак обвинуваченому призначили 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк 15 років та з конфіскацією всього майна, що перебуває у його власності.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.