На Говерлі рятувальники вшанували пам’ять загиблих бійців (фото)

Новини, Суспільство

28 вересня 2024 року рятувальники підкорили найвищу вершину України – гору Говерлу, сходження присвятили вшануванню пам’яті полеглих у російсько-українській війні.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Представники Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в Івано-Франківській області здійснили сходження на Говерлу 28 вересня 2024 року. Мета заходу – вшанування пам’яті захисників України, які загинули під час російсько-української війни.

За зпублікованою на офіційній Facebook-сторінці обласного управління ДСНС, рятувальники провели урочисту церемонію біля пам’ятного знака загиблим цивільним та військовим, які віддали життя за звільнення Слов’янська та Краматорська у 2014 році.

Учасники акції розгорнули державний прапор України на вершині гори, помолилися за загиблих, запалили лампадку та поклали квіти до меморіалу.

Сходження на Говерлу приурочили одразу до трьох важливих державних свят: Дня захисників і захисниць України, Дня українського козацтва та Дня УПА.

Ця акція є частиною масштабного соціально-відповідального проєкту “Дорогами війни… Від Карачуна до Говерли”. Ініціаторкою проєкту виступає волонтерка та військовослужбовиця-доброволець Марина Квітка. Керівництво військовою складовою проєкту здійснює генерал-майор Ігор Танцюра, який у 2022-2023 роках обіймав посаду командувача сил територіальної оборони.

“Такі сходження відбуваються вже протягом багатьох років, щоб вшанувати пам’ять перших загиблих військовослужбовців та представників силових структур України”, — зазначили в повідомленні ДСНС.

Проєкт “Дорогами війни… Від Карачуна до Говерли” має на меті збереження пам’яті про полеглих захисників України та проходить під девізом “Пам’ятати практичними справами”.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.