Як подружжя з Києва переїхало у село на Косівщині (фото)

Новини, Суспільство

Подружжя з Києва, Катерина Свєтлакова та Дмитро Маслюк, вирішили кардинально змінити своє життя, переїхавши зі столичної квартири на 14 поверсі в стару хатину в селі Хімчин на Косівщині. Їхній досвід адаптації до сільського життя в Карпатах привертає увагу багатьох через щоденні публікації у соціальних мережах.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Рішення про переїзд з Києва в Карпати виникло спонтанно.

“Особисто я втомилася у великому місті. Два з половиною роки займаюся справами свого благодійного фонду, підтримуємо бійців на передовій. Постійні тривоги і прильоти у столиці. Якось раптово захотілося жити біля природи. Ну, і взагалі Карпати – моє місце сили”, – пояснює Катерина Свєтлакова.

подружжя з Києва переїхало у село на Косівщині

Дмитро Маслюк додає:

“Я одразу закохався в гірські дороги-серпантини вгору-вниз, які всіх дратують. Їхав і кайфував. Та ще й ці неймовірні краєвиди повсюди. Звісно, я розумів усі виклики переїзду в стару хату посеред гірського села. Але є генератор, світло, вода, газ. Маємо руки-ноги, вміємо думати і придумувати, а якщо не знаємо, то інтернет в поміч – усе вдасться”.

Подружжя власноруч взялося за ремонт старої хати, яка пустувала шість років. Вони зберегли автентичні елементи інтер’єру, відреставрувавши старі меблі та декор. Пара облаштувала житло, поєднуючи традиційний гуцульський стиль з сучасними зручностями, пише ГК.

Катерина та Дмитро швидко інтегрувалися в сільську спільноту. Вони вивчають місцевий діалект, освоюють нові навички, як-от збирання грибів та трав, приготування традиційних страв.

“Насправді у нас насичене життя. Ми не забилися в селі, – розповідає Дмитро. – Хочемо – виходимо в люди, в місто. А можемо навпаки – піти в похід у гори, подалі від людей. Чи помандрувати Карпатами на вихідних: у музеї, до водоспаду чи на екскурсію. Або ж просто посидіти в себе на ґанку і любуватися фантастичним краєвидом”.

подружжя з Києва переїхало у село на Косівщині

Переїзд з Києва в Карпати вплинув на здоров’я та самопочуття подружжя. Катерина жартома пояснює свій покращений вигляд:

“Ніяких особливих секретів. Своє дають регулярні кардіо з граблями, силові навантаження на руки, коли черпаю воду з криниці, силові з лопатою, присідання по 50 разів на день. А ще дієта «з городу», джерельна вода з криниці і медитація під час посадки квітів на подвір’ї”, – розповідає жінка.

Дмитро відзначає зміни у харчуванні:

“До речі, яке тут усе смачне і натуральне. Згадав, як помідори пахнуть. І що від цибулі можна плакати, коли нарізаєш. Сусідка недавно пригостила нас домашньою сметаною, то я такої ще ніколи в житті не куштував. Настільки густа, що ложка стоїть. Борщ від неї такий особливий смак дістав. Та й взагалі борщ тут геть інший вдається – соковитий, пахучий, насичений”.

Подружжя швидко знайшло спільну мову з сусідами, налагодивши бартерні відносини.

“Якось сусіди запропонували гроші, аби покосити нашу траву для своєї худоби. Я аж онімів від здивування. Кажу – якраз навпаки я збирався заплатити комусь за те, що допоможуть те все скосити. Взагалі одразу всім сусідам сказав, що гроші мені не треба – я можу собі заробити. Натомість пропоную бартер: мені, наприклад, домашнє молоко, а я чимось поможу на господарці, або підвезу до міста чи з’їжджу на пошту пенсію заберу”, – розповідає Дмитро.

подружжя з Києва переїхало у село на Косівщині

Катерина через свій блог прагне надихнути інших:

“Але все – мінливе: нині – так, а завтра може стати геть по-іншому. Немає нічого страшного в тому, щоб зараз сходити в туалет надворі, помити миску в тазику, попрати речі вручну – якщо наразі так складаються обставини. З часом все налагодиться. Головне – робити своє, ставити цілі, брати відповідальність. І не забувати дякувати за те, що маєш – тоді прийде значно більше”, – розповідає жінка.

подружжя з Києва переїхало у село на Косівщині

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.