Президента просять присвоїти звання Герой України (посмертно) військовому з Івано-Франківська Анатолію Доманському

Війна, Новини, Суспільство

На офіційному інтернет-представництві Президента України з’явилася петиція про Присвоєння почесного звання Герой України(посмертно) військовому з Івано-Франківська Доманському Анатолію Геннадійовичу.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Доманський Анатолій Геннадійович – матрос, молодший сержант, бойовий медик взводу 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контр адмірала Михайла Остроградського, 18 ОБМП, 2-го десантно штурмового взводу, десантно штурмової роти В/Ч А4210,  23.03.1990 р.н. житель м. Івано Франківськ.

Анатолій був мобілізований в травні 2023 року. Стояв на обороні територій Донецького напрямку.

З липня по серпень 2023 р. проходив прискорений навчальний курс підготовки бойового медика у Великій Британії. Де і здобув кваліфікацію бойового медика взводу та отримав звання молодшого сержанта. Після повернення з-за кордону продовжив службу на Донецьку. Згодом його батальйон перевели на Херсон. Де форсуючи Дніпро обороняли с. Кринки що на лівобережжі.

В грудні 2023 року, під час ворожого наступу, отримав осколкове поранення та контузію. Після лікування та реабілітації повернувся на службу. Під час служби медиком, за словами побратимів, «витягнув з того світу» багатьох хлопців. За що і був представлений до нагороди «За врятовані життя», але нажаль не встиг її отримати.

Дуже відповідально та совісно відносився до своїх обовязків медика. Останній бойовий вихід  розпочався 25.01.2024р і тривав безперервно три місяці. 21.04.2024р його життя обірвалося в н.п Кринки, Херсонської обл. від отриманих поранень не сумісних з життям в наслідок ворожого АРТ обстрілу.

Представлений до нагороди «За мужність 3 ступеня» (посмертно). Нагороджений відзнакою «За честь та звитягу» (посмертно) від міського голови м. Івано Франківська.

“Просимо вшанувати пам’ять нашого Героя, який віддав за свободу та незалежність нашої Батьківщини найдорожче- своє життя!!! Він назавжди залишиться живим в наших серцях. І ми хочемо, щоб його памятали не лише ми, а й інші. Вважаємо, що Доманський Анатолій Геннадійович є справжнім героєм свого часу, любив свою країну і був вірним їй. Тому просимо віднестись з повагою, і присвоїти найвищу державну нагороду – Герой України(посмертно).
З повагою мама та сестра”, – йдеться у тексті петиції.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канали Голос ІФ, Гудзінський NEWSтік-ток Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.