Сморід та забруднення річки: У Верховині комунальники наробили шкоди на пів мільйона гривень

Новини, Суспільство

На підставі численних скарг жителів Верховини прокуратура зареєструвала кримінальне провадження. Люди скаржились на жахливий сморід у центрі селища та біля їхніх домівок,  а також на потрапляння під час дощу в річку Чорний Черемош отруйних речовин зі стічних вод утвореного сміттєзвалища.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на повідомлення пресслужби Офісу генерального прокурора в п’ятницю, 11 жовтня.

Так, виконувачем обов’язків керівника Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру начальнику комунального підприємства – депутату восьмого демократичного скликання Верховинської селищної ради Івано-Франківської області за фактом забруднення земель (ч.  1  ст.  239 КК України). Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в п’ятницю, 11 жовтня

Слідство встановило, що на території комунального підприємства сортували сміття. Це спричинило забруднення земельної ділянки шкідливими речовинами, зокрема барієм, нікелем, миш’яком, хромом, марганцем, сульфатами та нітратами.

За оцінками експертів, такими діями комунальники створили небезпеку для довкілля та завдали шкоду навколишньому природному середовищу на суму понад пів мільйона гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Верховинським районним відділом поліції ГУНП в Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канали Голос ІФ, Гудзінський NEWSтік-ток Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.