Іноземні хірурги врятували в Івано-Франківську бійця з важким пораненням обличчя (фото)

Здоров'я, Новини, Суспільство

Іноземні хірурги у співпраці з українськими фахівцями провели в Івано-Франківську серію складних операцій для пацієнтів з важкими травмами обличчя, голови та шиї.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

В Івано-Франківській обласній клінічній лікарні успішно завершилася четверта міжнародна медична місія “Face the Future” (Обличчям до майбутнього). За час роботи місії було прооперовано 34 пацієнти, більшість з яких – українські військові. Загалом було виконано понад 80 хірургічних втручань, що свідчить про складність випадків, які потребували одночасної участі кількох спеціалістів.

У Франківську хірурги зі США і Канади врятували бійця з важким пораненням обличчя 1

Одним із пацієнтів, якому надали допомогу в рамках місії, став військовослужбовець з Дніпра Руслан Іщенко. До війни Руслан понад 20 років працював у друкарні Дніпра, а з 2023 року воював на Донецькому напрямку в складі однієї зі штурмових бригад ЗСУ. У грудні минулого року він отримав важке поранення поблизу Часового Яру.

“Він перебував у комі, мінно-вибухова травма. Під язиком у нього була просто діра: вилетіли зуби, розтрощена кістка. Звідти діставали осколки снаряда. Я вдячна лікарям Дніпра, які зробили йому перші втручання і стабілізували стан. Це вони порадили нам звернутись в Івано-Франківськ”, – розповіла про складний шлях лікування чоловіка дружина Руслана, Тетяна.

Першу операцію Руслану провели в січні в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні, де лікарі з’єднали уламки його верхньої щелепи та встановили дві пластини. Під час міжнародної місії “Face the Future” Руслан пройшов ще одне складне хірургічне втручання.

“Руслана оперував хірург Террі Тейлор. Якби не цей лікар, мого чоловіка вже не було б серед живих. Остання операція тривала понад чотири години і стала другою за рахунком в Івано-Франківську в рамках міжнародної місії”, – поділилася Тетяна.

Іноземні хірурги зосередилися на порятунку кісткової тканини від загнивання, що було критично важливим для подальшого відновлення пацієнта. За словами дружини, Руслану ще належить пройти стоматологічну операцію, після якої він зможе повернутися до мирного життя.

За мат. Укрінформу

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канали Голос ІФ, Гудзінський NEWSтік-ток Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.