Відбуватиме іспитовий строк: на Івано-Франківщині судили чоловіка, який викрав велосипед

Кримінал, Новини

На Прикарпатті винесли вирок чоловіку, який викрав велосипед.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на вирок Долинського районного суду від 14 жовтня.

За злочин, вчинений в умовах воєнного стану, йому призначили покарання у вигляді п’яти років ув’язнення, однак звільнили від його відбування, замінивши на два роки іспитового строку.

У серпні 2024 року обвинувачений побачив біля будинку велосипед марки «Rover» сірого кольору, який належав потерпілому. Чоловік, користуючись тим, що за ним ніхто не спостерігає, викрав двоколісний транспорт та втік з місця, чим спричинив потерпілому матеріальну шкоду в розмірі 6 425 грн.

У судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні злочину визнав повною мірою. Зазначив, що велосипед викрав для власного користування, у зв’язку із чим затер номер на рамі.

Чоловік просив його суворо не карати та врахувати, що він ніколи не притягувався до кримінальної відповідальності та одразу повернув викрадений велосипед потерпілому.

Потерпілий на судове засідання не з’явився, втім в заяві зазначив, що збитки йому відшкодували, тому попросив обвинуваченого суворо не карати.

Чоловіка визнали винуватим у вчиненні злочину, призначивши покарання у виді позбавлення волі на строк п’ять років. На підставі ч. 1 ст. 75 Кримінального кодексу України суд звільнив обвинуваченого від відбування призначеного покарання з іспитовим строком два роки.

Підсудний також має сплатити державі витрати на проведення експертизи у розмірі 1 514 гривень 56 копійок.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канали Голос ІФ, Гудзінський NEWSтік-ток Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.