Споживчий ринок Івано-Франківщини: які продукти подорожчали у вересні 2024 року

Новини, Суспільство

Інфляція на споживчому ринку у вересні 2024 року порівняно із серпнем, як на Прикарпатті, так і в Україні становила 1,5%, з початку року — 7,2% та 6,5% відповідно.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Головне управління статистики в Івано-Франківській області.

Так, у вересні цього року приріст споживчих цін до попереднього місяця на 1,2–2,3% зафіксували у всіх регіонах України.

Як зазначають, на споживчому ринку області у вересні ціни на харчі та безалкогольні напої підвищилися на 1,3%.  Найбільше — на 13,6% — подорожчали яйця.

На 4,6–1,4% зросли ціни на продукти переробки зернових, хліб, сир і м’який сир, сало, масло, соняшникову олію, м’ясо та м’ясопродукти.

Водночас на 3,0–0,2% подешевшали цукор, макаронні вироби, рис, безалкогольні напої, кисломолочна продукція, фрукти.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 2,0%, що пов’язано з подорожчанням алкогольних напоїв на 2,7%.

Одяг і взуття подорожчали на 8,3%, зокрема взуття — на 9,3%, одяг — на 7,5%.

У сфері охорони здоров’я зросли ціни на фармацевтичну продукцію на 3,1% та стоматологічні послуги — на 2,4%.

Подорожчання проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті на 3,3% зумовило підвищення цін на транспорт в цілому на 1,1%. Натомість на 3,3% подешевшав проїзд у залізничному пасажирському транспорті.

У вересні з початком навчального року послуги у сфері освіти подорожчали на 7,5%, зокрема, середньої — на 27,4%, вищої — на 6,8%.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канали Голос ІФ, Гудзінський NEWSтік-ток Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.