Понад 50% мешканців заходу довірили б післявоєнну владу політикам-військовим — опитування

Новини, Політика

Політична сила, якій можна довірити владу у повоєнний період, найчастіше, на думку українців, може з’явитися із середовища військових.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на результати опитування Центру Разумкова.

Зокрема, так вважають 47% опитаних українців.

Водночас 24% респондентів дотримуються думки, що вона може з’явитися з волонтерського середовища.

Ще 21% вважають, що вона може з’явитись з кола гуманітарної або технічної інтелігенції, 19% — з організацій громадянського суспільства, 17% — з уже наявних політичних партій, 9% — з бізнес-середовища.

Вважають, що така політична сила може з’явитися із середовища військових, 52% мешканців західних і центральних регіонів, 36% — південних і 35% — східних регіонів.

Зазначимо, попри те, що політичним партіям довіряють лише 15% респондентів, відповідаючи на запитання, чи бачать вони серед наявних політичних сил ті, яким можна було б довірити владу у повоєнний період, ствердну відповідь дають дещо більше респондентів (27%).

“Втім, це помітно менше, ніж у липні 2023 року (38,5%). Негативну відповідь давали відповідно 54% і 41%”, — зазначили дослідники.


Довідково: опитування провели з 20 по 26 вересня 2024 року методом face-to-face на тих територіях, які контролює уряд України та на яких не ведуться бойові дії.

Опитали 2 016 респондентів віком від 18 років.

Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Разом з тим, додаткові систематичні відхилення вибірки можуть бути зумовлені наслідками російської агресії, зокрема, вимушеною евакуацією мільйонів громадян.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канали Голос ІФ, Гудзінський NEWSтік-ток Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.