Обмін полоненими: додому повернули ще 95 захисників (відео+фото)

Війна, Новини, Політика

Координаційний штаб  з питань поводження з військовополоненими провів 58-й обмін військовополоненими – додому повернулися ще 95 захисників України.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Координаційний штаб та президента Володимира Зеленського у Telegram.

 “95 наших людей знову вдома. Воїни, які захищали Маріуполь і “Азовсталь”, Донеччину, Луганщину, Харківщину, Київщину, Чернігівщину, Херсонщину.

Кожного разу, коли Україна рятує своїх людей із російського полону, ми наближаємо день, коли свобода буде повернута всім, хто перебуває в російській неволі”, – Зеленський.

У Координаційному штабі повідомили, що особливістю цього обміну стало те, що додому повернули чимало українців, які були засуджені російськими судами і отримали тривалі терміни ув’язнення (28 осіб) і навіть довічне (20 захисників).

Серед звільнених з полону нацгвардійці, військові моряки, воїни ЗСУ, прикордонники та представники інших підрозділів Сил безпеки та оборони.

 
Фото з Telegram Координаційного Штабу

Це люди, які захищали Маріуполь, Донеччину, Луганщину, Київщину, Харківщину, Чернігівщину, Херсонщину. Зокрема, серед звільнених 69 солдатів та сержантів та 26 офіцерів.

 

Фото з Telegram Координаційного Штабу

У координаційному штабі додали, що чимало звільнених мають серйозні захворювання та наслідки важких поранень, а також велику втрату ваги через катування та недостатнє харчування.

Зазначається, що це вже 58-й обмін, організований Координаційним штабом. Загалом з ворожої неволі у результаті цих обмінів визволили вже 3 767 людей.

 

Фото з Telegram Координаційного Штабу

За допомогу в організації останнього обміну Кондиційний штаб подякував Об’єднаним Арабським Еміратам.

 

Фото з Telegram Координаційного Штабу

Усі родичі та близькі військовополонених або незаконно позбавлених волі цивільних можуть зареєструватися в Особистому кабінеті Координаційного штабу для передачі та отримання всієї необхідної інформації.

 

Фото з Telegram Координаційного Штабу

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канали Голос ІФ, Гудзінський NEWSтік-ток Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.