Як на Прикарпатті розсилають повістки “Укрпоштою”

Війна, Новини, Суспільство

На Прикарпатті територіальні центри комплектування і соціальної підтримки продовжують оповіщення громадян, зокрема надсилають повістки через “Укрпошту”. 

Про це в програмі “Про головне в деталях” розповів тимчасовий виконувач обов’язків заступника начальника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування і соціальної підтримки Андрій Мороз,  інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ.

“Зараз оповіщення відбувається різними способами. Воно проводиться як спільними групами представників територіальних центрів комплектування та органів Національної поліції. І також ми здійснюємо оповіщення через Укрпошту”, — розповідає Андрій Мороз.

За його словами, це автоматизований процес. Повістки генерує Генеральний штаб Збройних Сил України. Після того, через інструмент військового обліку громадян «Оберіг», начальники районних та міських територіальних центрів комплектування накладають свій електронний підпис на кожну повістку. Опісля вони розсилаються через “Укрпошту” всім громадянам.

“Далі ми здійснюємо контроль за ходом вручення цих повісток і бачимо, на яку дату мають громадяни прибути. Після того контролюємо процес їх прибуття і якщо, наприклад, громадяни не прибувають в визначений час, подаємо їх в розшук в Національну поліцію. Якщо прибувають, далі вже здійснюємо заходи з визначення статусу: в кого відстрочка, кого направляємо на ВЛК”, — зазначає Андрій Мороз.

За словами заступника начальника Івано-Франківського ОТЦК та СП, це спрощує роботу центру.

“Це спрощує нам роботу, тому що нам вже не потрібно в ручному режимі розносити ці повістки, ці повістки автоматично розсилають.

Це трохи розв’язує руки, і ми маємо більше можливості займатися іншою діяльністю в такому плані”, — каже Мороз.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канали Голос ІФ, Гудзінський NEWSтік-ток Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.