ISW: росіяни систематично страчують військовополонених і застосовують хімзброю

Війна, Новини, Політика

Російські війська останнім часом збільшили кількість систематичних безкарних страт українських військовополонених та продовжують застостосовувати хімічну зброю, порушуючи Женевську конвенцію та Конвенцію про заборону хімічної зброї.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Українські офіційні особи повідомили 21 жовтня, що російські війська стратили двох беззбройних українських військовополонених поблизу Селидового, Донецька область, 18 жовтня, розстрілявши їх зв’язаних в упор.

За оцінкою ISW, російські війська останнім часом збільшили кількість систематичних страт українських військовополонених, що є порушенням Женевської конвенції про військовополонених, яка забороняє нелюдське поводження з військовополоненими та їх страту. Російський військовий блогер також опублікував відеозапис і відкрито заявив 20 жовтня, що російські війська застосовують хлорпікрин (пестицид, що пошкоджує легені) проти українських військ.

Ще 1 травня Державний департамент США оголосив, що він встановив, що російські війська використовують хлоропікрин і речовини для боротьби з масовими заворушеннями (RCA),  порушуючи Конвенцію про заборону хімічної зброї, яку підписала Росія.

Українські офіційні особи раніше повідомляли, що російські війська все частіше оснащують гранати хлоропікрином.

“Очевидне систематичне вчинення воєнних злочинів на всьому театрі бойових дій свідчить про те, що у російських військ низький рівень дисципліни, а російські польові командири не роблять нічого, щоб запобігти участі своїх підлеглих у такій злочинній поведінці, або, можливо, навіть заохочують їх до неї. Немає жодних доказів того, що Росія притягує персонал до відповідальності за порушення законів війни, про які повідомлялося”.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канали Голос ІФ, Гудзінський NEWSтік-ток Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.